Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’la ilgili flaş bir iddiaya ortaya atıldı. Kalp ameliyatı sonrası durumunun ağır olduğu iddia edilen Kim için Çin’den doktor heyeti gönderildi.

Çin, son günlerde sağlığı tartışma konusu olan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un için doktorların da olduğu bir ekibi Kuzey Kore’ye gönderdi. Sosyal medyada Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldüğüne dair iddialar ise günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Uluslararası Haber Ajansı Reuters, konuya yakın üç kaynağa dayandırdığı haberinde, ekibin gidişinin Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un”un sağlığıyla ilgili olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Kim’in yerine geçecek kişi için spekülasyonlar yapılırken, Çin’den flaş bir adım geldi. Reuters’ın haberine göre aralarında doktorların da bulunduğu bir heyet, Kim’in durumunu netleştirmek için Kuzey Kore’ye gönderildi.

ABD Başkanı Donald Trump, nükleer anlaşma nedeniyle zaman zaman gerilim yaşadığı Kim’in durumuyla ilgili iddialara inanmadığını söylemişti.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here