Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak kabinede ana gündem bayramdan sonra ilk normalleşme adımları olacak. Kabinede ayrıca 65 yaş yasağına esneme ile cuma gününe denk gelen 1 Mayıs’la birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 3 güne uzatılması da konuşulacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, corona virüsü tedbirleri kapsamında bir kez daha telekonferans yöntemiyle toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya İstanbul’daki Huber Köşkü’nden katılacak. Kabine’ye yakın kaynaklara göre cuma gününe denk gelen ve resmi tatil olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, hafta sonuyla birleştirilmesi, 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta 72 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi bekleniyor.

Kabinede normalleşme döneminde kademe kademe hayata geçirilecek 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağının esnetilmesinin yanı sıra 16 bakanlığın hazırladığı normalleşme eylem planları tüm yönleriyle değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgındaki son durumla ilgili bilgileri paylaşacağı toplantıda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 4 günlük sokağa çıkma yasağının sokaktaki yansımaları ve tedbirlere uyum konusunda 31 şehirden gelen istatistiklerle ilgili brifing verecek.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here