Ankara’da, Gazi Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Şule Çet’in, geçtiğimiz 29 Mayıs’ta plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek ölmesiyle ilgili davada karar çıktı.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanıklardan Çağatay Aksu’ya ‘kasten öldürmek’, cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, Berk Akand’a ise tüm suçlara yardımdan 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Karar sonrası adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Çet ailesinin avukatlarından Umur Yıldırım, sürecin nihayete ulaşması için bir yıldır adalet mücadelesi verdiklerini ve bu noktada baro başkanları, sivil toplum kuruluşları, çocuğu olan, olmayan yaşlı, genç herkesle birlikte davanın takipçisi olduklarını söyledi.

Kararda, Çağatay Aksu’nun kasten öldürmek ve bir suçu gizlemekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldığını vurgulayan Yıldırım, mahkemenin Türk Ceza Kanunu’nun 62. maddesinde yer alan takdir indirimini uygulaması sonucu Aksu’ya müebbet hapis cezası verildiğini söyledi. Yıldırım, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Burada acılı bir baba var ve çıkan karar her ne kadar babanın acısına bir nebze su serpse de takdir indiriminin uygulanacağını düşünmüyorduk ve bu kararı istinaf mahkemesine taşıyacağız.” dedi.

Karar sonrası konuşan acılı baba İsmail Çet ise “Şu anda suçu işleyenler cezasını aldı. İçimize biraz su serpildi ama bir baba olarak acım devam ediyor.” diye konuştu. Verilen hükmün yeterli olmadığını savunan baba Çet, kararın tekrar gözden geçirilmesi için avukatların süreci takip etmeyi sürdüreceğini belirtti. “Böyle acı olaylarla hiçbir anne ve baba karşı karşıya gelmemeli” diyen Çet, kadına karşı şiddetin bir an önce sona ermesi dileğinde bulundu.

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here