Kadın cinayetlerinin günden güne artmasına isyan eden sanatçı Zülfü Livaneli, kadınların silah eğitimi alması gerektiğini söyledi. Livaneli’yi destekleyen de tepki gösteren de çok oldu.

Bayburt’ta temizlik işçisi olarak çalışan ve bir erkek tarafından öldürülen Zehra Erdemir ile ilgili bir haberi paylaşan Livaneli, takipçilerini ikiye bölen bir yorumda bulundu. Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi ve ruhsatı verilmesi gerektiğini söyleyen sanatçı;

“Üç beş katil adayı temizlenirse ancak durur bu işler.  Keşke Özgecan’da, Ceren’de, Emine’de, Şule ve benzerlerinde silah olsaydı. Katil erkekler geberseydi. İşte bu ülke hepimizi bu uç noktalara kadar getirdi” dedi.

Birçok kullanıcı Livaneli’nin bu önerisini desteklerken, yarısı ise Livaneli’nin önerisi ile ilgili “Şiddeti, şiddetle çözemeyiz, sorun daha derinde” gibi yorumlarda bulundu. Gelen tepkiler üzerine bir tweet daha atan sanatı, açıklamayı durumun vahametine dikkat çekmek amacıyla isyan duygusu içerisinde şok etkisi yaratmak için yaptığını belirterek, “Bir çare önerin dostlar. Kadın öldürmeyi moda haline getirdiler. Yargı vs bitmiyor” açıklamasını yaptı.




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here