5 Şubat Türkiye gündeminde olan haberlerin başlıkları şu şekilde;

– Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısına iştirak edecek, Yahşihan ilçesindeki TSK Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisini Devreye Alma Töreni’ne katılacak, Delice’de halka hitap edecek.

– AK Parti Meclis grup toplantısı düzenlenecek.

– Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Okuryazarlık Seferberliğinin İkinci Yılı Etkinliği’ne katılacak.

– Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulunun toplantısı sonrası basın açıklaması yapacak.

– TBMM Genel Kurulunda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklif üzerinde görüşmeler devam edecek.

– Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Türkiye Jeotermal Kongresine katılacak.

– Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dünya Bankası Ticaret ve Küresel Değer Zincirleri Konferansı’na iştirak edecek.

– Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, büyükelçiler ve yabancı heyet temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek.

– Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsasının ortaklaşa düzenlediği “Üye Ödüllendirme Töreni”ne iştirak edecek.

– Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri büyükelçileriyle toplantıda bir araya gelecek.

– Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

– Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya’nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

– Libya’da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

– İdlib’de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına rejim güçlerinin saldırısına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

– Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalar izleniyor.

– Bahçesaray ilçesinde minibüsün üzerine çığ düşmesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

– FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

– Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Turu’nun ilk maç haftasında GMG Kırklarelispor-Fenerbahçe ve Aytemiz Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmaları yapılacak.

– Basketbol THY Avrupa Ligi’nin 23. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Rusya’nın Zenit takımıyla karşılaşacak.

– Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi’nin 14. ve son haftasında B Grubu’nda Teksüt Bandırma, Fransa’nın Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez takımını konuk edecek. A Grubu’nda Türk Telekom, Fransa temsilcisi SIG Strasbourg ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

– Basketbol ULEB Avrupa Kupası Top 16 Turu’nun 5. haftasında G Grubu’nda Galatasaray Doğa Sigorta, Fransa’nın Monaco takımını konuk edecek; H Grubu’nda TOFAŞ, deplasmanda İspanya’nın Unicaja Malaga takımının karşısına çıkacak.

– FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. Tur L Grubu’nun 6. ve son hafta maçında iki Türk ekibi Pınar Karşıyaka ve Bahçeşehir Koleji karşı karşıya gelecek.

– Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 16. haftası, Fenerbahçe HDI Sigorta-Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray HDI Sigorda-Arkas Spor maçlarıyla tamamlanacak.

– Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu’nun 5. haftasında VakıfBank, deplasmanda İtalya’nın Savino Del Bene takımıyla karşılaşacak.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here