İran’da 10 kişide daha koronavirüs tespit edilirken hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya çıktı. İtalya’da da koronavirüs sebebiyle ikinci ölüm gerçekleşti.

İran devlet televizyonuna konuşan Cihanpur, ülkedeki koronavirüs vaka sayısının 28’e ve ölü sayısının da 5’e yükseldiğini ifade etti. Cihanpur, yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 kişiden 8’inin Kum, 2’sinin de başkent Tahran’da olduğunu aktardı.

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında dünya genelinde 2 bin 345’i Çin’de olmak üzere toplam 2 bin 361 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 77 bini geçti. İran’ın başkenti Tahran’da 13. bölge belediye başkanı Murtaza Rahmanzade’nin korona virüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan test sonuçlarının pozitif çıktığı İran devlet televizyonundan duyuruldu.

Tahran 13. bölge belediyesi halkla ilişkiler müdürü Kiyanuş Caferi ise Tasnim Haber ajansına verdiği röportajda 13. bölge belediye başkanının korona virüsüne yakalandığı iddialarına yönelik, ”Bu haber asla doğru değildir” açıklamasında bulundu. Kiyanush Cafer’i Tahran 13. bölge belediye başkanı Murtaza Rahmanzade’nin 11 Şubat’tan sonra akciğer rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığını belirterek, ”Doktorlara göre, durumunu şu an iyi ve tedavisinden sonra da taburcu edilecek” dedi.

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here