ABD’li bir kadın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne para ödeyerek aldığı izinle 130 cm boynuz uzunluğu olan dağ keçisini Adıyaman’da öldürdü. Çift öldürdükleri hayvanlarla poz verdi.

Adıyaman’ın Sincik ilçesine ‘av turizmi’ adı altında gelen ABD’li Emieblcek Harris adlı kadın, yetkililerden aldığı yasal izin ile boynuz uzunluğu 130 santimetre olan 11 yaşındaki dağ keçisini öldürdü.

Avdan memnun kaldığını belirten Harris, gelecek yıl tekrar gelmek istediğini söyledi. Emieblcek Harris’in eşi ise 118 santimetre boynuz uzunluğuna sahip bir diğer dağ keçisini avladı.

Av, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyle Harris’e verildi. Harris, avın ardından öldürdüğü 130 santimetre boynuz uzunluğu olan dağ keçicisine ait deri ve boynuzu alıp, kentten ayrıldı.

Av turizmi kapsamında belirlenen avlat sahalarında 8 yaş ve üzeri belirlenen dağ keçileri avlanabiliyor. 2019-2020 av sezonunda 30 adet av kotası verildiği ve av turizminin 31 Mart 2020 tarihinde sona ereceği öğrenildi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here