Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç savcılık tarafından tutuklama talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç dün sabah gözaltına alınmalarının ardından, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce gece saatlerinde tutuklandı. Terkoğlu kararın ardından, “Bugün bir çetenin bizi susturma kararı yüzümüze okundu ama susmayacağız” dedi.

Akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Terkoğlu savcılıkta yaklaşık bir buçuk saat süren ifadesinin ardından savcılık tarafından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Terkoğlu’nun gözaltı bahanesi olarak sunulan haberi yazan ve bugün Manisa’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Hülya Kılınç da başka bir savcıya ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Terkoğlu’nun nöbetçi hakimlikteki sorgusu 00.45 itibariyle başladı. Terkoğlu ve Kılınç’ın hakimlikteki sorgusu ve avukatların savunmaları 02.40 itibariyle tamamlandı.

Barış Terkoğlu’na isnat edilen suçlamalar şöyle:

– İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri elde etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/1)

– İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgelerin ele geçirilmesine sebebiyet vermek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/2)

– İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/3-1)

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here