Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki sorgusundan sonra tutuklanmasına karar verildi.

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın savcılığa ifade verdi.

Pehlivan, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki sorgusunun ardından tutuklandı. Pehlivan, karar sonrası hakime “Bu hukuksuzluğunuzun perde arkasını da yazacağım” diye seslendi.

Barış Pehlivan savunmasında, “Günün yeni Ekrem Dumanlı, Mehmet Baransu, Önder Aytaç ve Emrullah Uslularına dokunmayan yargı Odatv’ye operasyon çekiyor” diye belirtti.

Barış Pehlivan’ın yaptığı savunma şu şekilde:

“Öncelikle teşekkür ederim, sayenizde bugün bir kutlama yaptık. Bugün Fethullahçı Gladyonun yıkımının en önemli yıl dönümünden birisini kutladık. Bundan 9 yıl kadar önce buradaki avukatlarla birlikte bu adliyede toplanmıştık. Çünkü Odatv davasının ikinci dalgası yapılmıştı. Hakim, savcı koltuklarında olan teröristleri yıkmak için biz haberler yapmıştık. Benim için bu anlamda bu durum bir dejavudur. Biz nasıl ki bundan 9 yıl önce sadece gazetecilik yaptığım için tutuklandıysam, şu anda da gazetecilik yaptığım için karşınızdayım. Ben, o zamanlarda da, herkes başını kuma gömerken Fethullahçı Gladyoların koltuklarda oturduğunu söyleyen gazeteciysem, şu anda da başkalarının oturduğunu söyleyen bir gazeteciyim. Sizin şahsınıza değil ancak ben 2020 Türkiye’sinden adalet beklemeyen bir gazeteciyim. Vereceğiniz kararın benim burada yapacağım savunmaya göre değişmeyeceğini bilen bir gazeteciyim. “

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here