Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını ile ilgili son 24 saatte yaşanan gelişmeleri açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını ile ilgili son 24 saatte yaşanan gelişmeleri açıkladı. Bakan Koca bugün 15 hastanın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Son 24 saatte yapılan 5 bin 35 testten 561’inin pozitif çıktığını belirten Koca, toplam vaka sayısının 2 bin 433’e yükseldiğini açıkladı. Bakanın paylaştığı verilere göre Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59’a yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kritik Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 60 yaş üzeri iki hastanın iyileşerek taburcu edildiğini belirterek, “Özellikle erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu” dedi.

Çin’den tedavi için getirilen ilaçla ilgili de açıklamalarda bulunan Koca, “Yoğun bakımda olan 136 hastamıza ilaç tedavisi başladı. Dozu belli. Ortalaması 1 kutunun 1 hasta için kullanıldığını biliyoruz. En az 5 günlük kullanım. Bizde şu an hasta sayısı ile önemli bir sayı olduğunu, nasıl fayda sağlandığını önümüzdeki hafta içerisinde daha net konuşabiliriz. 3 750 kutu daha sipariş verildi” ifadelerini kullandı.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here