TFF Başkanı Nihat Özdemir, açıklamada bulundu. Özdemir, “Hedefimiz, ligi ve Türkiye Kupası’nı oynayarak sonlandırmak” derken “Mayıs başında değerlendirme yapacağız. Şartlar uygunsa, en erken ihtimalle Haziranın ilk haftasında liglere başlayacağımızı ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’in geleceği için hazırladığı 10 senaryo arasından en uygun olanını belirleyecek. 5 Haziran’da perdeyi yeniden açmayı planlayan federasyon, UEFA’nın “3 Ağustos’ta bitsin” tavsiyesine uyarak ligi sonlandırmaya çalışacak.

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iletişim halinde olduklarını belirten Özdemir, “İşim ve futbol dolayısıyla çok fazla insanla karşı karşıya gelme durumum olduğu için çok dikkat ediyorum. Çarşamba günü federasyondaydım. Durum değerlendirmesi yaptık. Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştüm. Eğer seyircili oynayacaksak, maçlara gelecek taraftarların da sağlık durumlarını düşünmemiz lazım. Bu düşünmeyi nasıl sağlayabiliriz? Ülkemizde Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı var. Federasyon olarak, bunlarla birlikte çalışmak zorundayız” diye konuştu.

Liglerin ne zaman başlayacağı yönündeki bir soruyu ise TFF Başkanı Özdemir, şöyle cevaplandırdı: “Mayıs ayının başında değerlendirmeyi yapacağız. Eğer şartlar uygun olursa, en erken ihtimalle haziran ayının ilk haftasında liglere başlayacağımızı ümit ediyorum. Haziran ayının başında ligimiz başlarsa, temmuzun en geç ortasında bu sezonu bitirebilmenin hesaplarını yapıyoruz.”

Nihat Özdemir, ayrıca UEFA’nın liglerine ara vermeyen Beyaz Rusya’dan da futbol oynanmamasını talep ettiğini söyledi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here