Elazığ Sivrice’de saat 20.55’de 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6,8’lik depremde Elazığ’da 17, Malatya’da 4 kişi hayatını kaybetti, 1030 kişi yaralandı.

Elazığ ve Malatya geçtiğimiz akşam meydana gelen depremlerle sarsıldı. Çevre illeri hatta Irak ve Suriye’yi sarsan deprem sonrası dakika dakika tüm yaşananları haberimizde derledik. AFAD’tan yapılan son dakika açıklamasına göre ölü sayısı 22’ye ulaştı.

Saat 20.55’te meydana gelen depremin ardından yurdun pek çok noktasından arama, kurtarma ve yardım ekipleri bölgeye yönlendirildi. Bölgedeki yıkımın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. AFAD yaptığı açıklamasında 21 ölü 1030 yaralının olduğunu belirtti.

İlçeye bağlı Gökçe Mahallesi’ne geçerek incelemeler yapan bakanlar, ateş yakarak ısınmaya çalışan vatandaşlarla sohbet etti. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bakan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

“Kamuoyundaki bir bilgilide buradan düzeltmek istiyoruz. Doğanyol ve Malatya’da 5 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söylemiştik ama 1 vatandaşımız hastaneye intikal ettirildi, Sağlık Bakanımız da söyledi; kalp masajıyla geri döndürüldü. Malatya Doğanyol’da 4 kişi hayatını kaybetti diyebiliriz. Ağır olarak 1 hastamız var, daha önce 3 hastamız var demiştik, diğerleri daha hafif sıyrıklarla, bir takım müsaadelerle hastanelere götürüldüler.

Malatya Doğanyol’da 4 kişi hayatını kaybetti diyebiliriz. Ağır olarak 1 hastamız var, daha önce 3 hastamız var demiştik, diğerleri daha hafif sıyrıklarla, bir takım müsaadelerle hastanelere götürüldüler. Hem buradaki genel durumu bir görmek için geldik, Çevre ve Şehircilik Bakanımızla da değerlendiriyoruz. Genellikle köylerdeki kerpiç evler ve metruk evler yıkılmış durumda, öyle gözüküyor. Burada tüm tespitleri yapıp elimizden geleni de ortaya koyacağız. Tekrar geçmiş olsun diyoruz, baş sağlığı diliyoruz.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here